Tunga ben

Nog för att jag har gått upp lite i vikt på senaste tiden, men så mycket är det inte så att det ska kännas att man springer med två elefantben som klunsar i marken. Det kändes med andra ord inte alls lika bra idag som det gjorde igår.

Började dagens träning med styrkeövningar på mitt Wii Fit, älskar det spelet, faktiskt. Man tror inte att det är så jäkla bra träning, men jag lovar, det ger resultat! Hursom så tog jag mig igenom det övningar som finns, dock på lägsta antalet repetitioner på samtliga, har inte styrketränat på ett tag så jag tänkte att jag skulle ta det lilla lugna på den fronten.
Efter detta så begav jag mig ut till Parken och den gamla kära rundan. Egentligen tänkte jag köra den "med snurr", dvs ett varv extra inne i själva parken så att det totalt 8,2 km istället, men mot slutet av första varvet var jag så tung och stum i benen att jag sprang hem istället och landade på 5,2 km som vanligt den här veckan. Glömde klockan gjorde jag såklart också så jag har ingen aning om hur lång tid det tog, men förmodligen så var det ingen raketfart idag inte.


Bästa träningskompisen ?

Kantat av tjejsnack

Det blev rundan i parken idag igen, på ca 5 km. Idag var det mycket roligare eftersom jag fick med mig Malin ut! Det går mycket lättare när man kan ha lite tjejsnack samtidigt.
Själva löpningen gick klockrent, det kändes som om jag skulle kunna springa hut långt som helst! Det berodde väl iofs på att tempot inte var det högsta, men ibland är det skönt med ett sånt pass också, speciellt för självförtroendet !

Summa sumarum : jag är nöjd med dagens löparinsats.

Ny bana 2010

Fick veta nu att banan justeras till nästa år, för att få plats med fler löpare. Det är ju iofs bra att fler kan anmäla sig, men den ser inte lika bra ut som den har varit tidigare.
Första varvet springer man inte ut på djurgården utan det blir ett lång varv där andra varvet istället. Halva loppet är inte heller längre på valhallavägen utan en lång bit ut på djurgårdsvarvet. Under loppet 2009 var att springa förbi Stadion första gången en riktigt bra markering att man var halvvägs, nu kommer det nog bli riktigt tungt att ta sig förbi Stadion på första varvet och veta att 21,1 km, det är långt bort.


Här är den alltså, nya banan. Bättre eller sämre, det är frågan.
Bilden lånad från marathon.se

Steget är taget.

Och då pratar jag inte om det första steget inför marathon. Nej, marathon har jag sprungit tidigare.

Däremot är löpträningen nu igång igen efter ett uppehåll och nu är det dags att ge gärnet. Nu ska det byggas upp en kondition som heter duga, och inte får man glömma styrketräningen heller!

Bloggen blir som en slags hjälpreda för att pusha mig själv för att bli bättre, målet är trots allt att slå föregående tid på 42 km.

 

Idag fick det bli det gamla vanliga varvet i parken. Tyngre än vanligt var det, vet inte riktigt vad det berodde på, det kändes mycket bättre i måndags. Tanken är att det blir en tur imorgon också, under dygnets få ljusa timmar och sen sista för veckan på söndag. Fyra gånger i veckan, det kan bli bra. Nu gäller det bara att hålla det också!


RSS 2.0